Bewoners

Bewoners

Jacob Passander

Wonen in een ecohof was altijd mijn droom. Toen mij de vraag werd gesteld of het hier in de Zaanstreek zou kunnen, zei mijn hart volmondig ja. Vijf jaar later krijgt de droom vorm. De kennis, ervaring en mooie momenten die deze tijd heeft  opgeleverd ervaar ik als grote rijkdom.

Pip, Puk, Erik en Kim

Bij ons zijn plezier, duurzaamheid, zelfvoorzienend en gelijkheid de drijfveren van het gezin. Daarom is het vanzelfsprekend dat wij met onze eigen handen ons duurzame huis van de toekomst willen maken. Waar wij zo veel mogelijk zelfvoorzienend kunnen zijn met energie, voedsel en afval.

Herma de Boer

Op zoek naar een kleinere woning werd ik door mijn zoon Erik en zijn vriendin Kim, die al vanaf het begin betrokken zijn bij de ontwikkelingen van Ecohofnoorderveer, enthousiast gemaakt voor dit project. Ik hoop dat door het wonen in het Ecohof mijn ecologische voetafdruk op deze aarde zo klein mogelijk blijft.

Floor Meijboom

Uit de kinderen gegroeid en zien dat een eensgezinswoning wel erg groot is. Het kunnen delen van tuin, auto en andere faciliteiten lijkt me ideaal. Ik ben nieuwsgierig naar wat er ecologisch haalbaar is. Omdat ik er van overtuigd ben dat een beter (leef)milieu begint bij jezelf.

Gert en Pietsje

Dit plan geeft zoveel energie, samen onze eigen huizen bedenken, ontwerpen, (laten) bouwen en uitbouwen. We genieten nu al van de vuile handen die we samen krijgen van de moestuin, een biertje drinken aan de rand van de vijver, van de fantastische woningen die eraan komen en vooral van elkaar! 

Ellen en Henk

Wonen in een oude school, met een grote tuin waar vroeger het schoolplein was. Grote ramen op het zuiden, aardgasvrij en bij wijze van spreken met een kaars te verwarmen. Wij zijn er pas begin 2021 bijgekomen en vinden het erg leuk om dit als CPO (Collectief Particulier opdrachtgever) voor elkaar te krijgen.

Agnieszka Przygodzka

Altijd al in een ecowijk willen wonen. Natuurliefhebber en mindfulness beoefenaar. Passie voor schrijven en wandelen in de bergen. Gek op soulmuziek.  In het dagelijks leven trainer en coach.

Ecohof zoekt bewoners

Wil je zelf je eigen appartement bouwen?
Er zijn … huur en .. koop plekken beschikbaar.
Wil je meer info? Leuk!

Contact

Jacob Spaander (voorzitter)
06 476 35 401

MAIL ONS

Mails ons voor vragen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.