Ecohof, veel mogelijkheden en kansen

Ecohof, veel mogelijkheden en kansen

Het project

Wil je wonen in Ecohof Noorderveer in Wormerveer en wil je zelf, samen met de architect, bepalen hoe je woning ingedeeld wordt? Bij ons koop je niet alleen een huis, je doet ook mee aan de opbouw van ons Ecohof, waarbij een voormalig schoolcomplex wordt omgetoverd tot 23 zelfstandige woningen, bestaande uit 11 koop en 12 sociale- en middenhuurwoningen. Samen beheren we de gemeenschappelijke binnentuin van circa 1000 m-2 en de algemene ruimtes, die open staan voor gezamenlijke activiteiten.

Visie en Missie

Ecohof Noorderveer wil de meer stedelijke variant van een ecodorp zijn. Een wooninitiatief gericht op 23 huishoudens; bewoners met een grote mate van diversiteit. De kernwaarden waar we samen voor staan zijn samengevat: duurzaam samen en samen duurzaam.

De woningen worden in hoge mate duurzaam en eoclogisch gebouwd en hele project straalt toekomstbestendigheid uit. Ook van de bewoners wordt een duurzame levensstijl verwacht zoals gebruik van een deelauto in plaats van een eigen voertuig.  Om het project te doen slagen vragen we een actieve bijdrage, zoals het deelnemen aan vergaderingen en werkgroepen.

Woongemeenschap of woongroep

Ecohof Noorderveer wordt een woongemeenschap met zelfstandige woonruimten. Dit is anders dan een traditionele woongroep. De bewoners hebben ieder een eigen woning met een keuken en badkamer. Er zijn gemeenschappelijke voorzieningen: zoals een binnentuin, gemeenschappelijke ruimte en een werkplaats.
En de bewoners kiezen zelf hoe en wanneer ze willen deelnemen aan gemeenschappelijke activiteiten.

Planning

We verwachten de overdracht van de grond in december 2024 en de oplevering eind 2025 begin 2026. Inmiddels is het bestemmingsplan gewijzigd van onderwijs naar wonen. Dit is een gemeentelijk besluit waar omwonenden bezwaar tegen konden maken. Er is geen bezwaar gemaakt. De volgende stap is de omgevingsvergunning. We verwachten dat dit proces wat minder lang gaat duren en gaan ervan uit dat het nog dit jaar afgerond wordt.

Duurzaam

Bewust leven, zuinig omgaan met natuurlijke hulpbronnen, minder belasting voor de aarde.

Circulair

Hergebruik en gebruik van natuurlijke materialen, circulaire bouwtechnieken, duurzame energievoorzieningen, bewust watergebruik.

Gemeenschap

Een unieke kans om deel uit te maken van een duurzame woongemeenschap waar buren vrienden kunnen worden.

Partners

We werken samen met bedrijven, overheden en organisaties. Gemeente Zaanstad en woningbouwvereniging Parteon zijn zeer enthousiast!

Partners

STAcHE

Ecohof zoekt kopers

Enthousiast? Op zoek naar een woonvorm waarbinnen circulariteit, duurzaamheid en ‘omzien naar elkaar’ verbindende thema’s zijn? Neem voor meer informatie contact met ons op.

Of kijk eerst op Funda

MAIL ONS

Mails ons voor vragen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.