De stellingmeter: innovatief bouwen aan het ecohof

In een steeds wisselende setting zijn we, als Eco aan de Zaan, nu ongeveer 4 jaar bezig met het Ecohof Noorderveer uit de grond trekken. In voorgaande jaren heeft de focus vooral gelegen op, hoe gaan we support krijgen, hoe komen we aan een stuk grond.

Sinds maart 2018 hebben we zicht op een stuk grond. We hebben een koopoptie! Dit betekent ook dat onze plannen steeds concreter worden, maar nog steeds gericht op de ‘harde kanten van de zaak’ zoals: de resultaten Quick-scan (zeer positief) en hebben we voldoende potentiële kopers (nog niet). Je kan nog instappen. De groep onbekenden, met als bindende factor de ambitie om duurzaam te wonen én samen te leven, zullen een groep bekenden moeten worden.

En om nu te voorkomen dat vergaderingen opgaan aan gesprekken over ‘voor de hand liggende zaken’ hebben we de Stellingmeter bedacht. Kort en krachtig wordt deze toegelicht en meteen in stemming gebracht. Is er consensus dan hebben we een nieuwe uitgangspunt vastgesteld, bij geen consensus wordt besproken hoe we met dit onderwerp verder gaan. Deze manier van bespreken is gewoon leuk, geeft energie. Grote en kleine punten komen naar voren en we delen wat voor ons belangrijk is voor duurzaam (samen) te leven.

MAIL ONS

Mails ons voor vragen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.