Ecohof, veel mogelijkheden en kansen

Ecohof, veel mogelijkheden en kansen

Investeringsmogenlijkheden

Op een mooie locatie, dicht bij de Zaanbocht in Wormerveer, winkels en scholen in de buurt, op wandelafstand van de polder is het streven om vanaf 2020 Ecohof Noorderveer te realiseren.

Het uitgangspunt is het realiseren van Ecohof waarbij de samenstelling van de bewoners divers is. De woningen worden gebouwd langs de principes van circulariteit.  

Het Ecohof is een inspiratiebron op het gebied van duurzame, ecologische en sociale initiatieven. Voor de realisatie van o.a. onze huurwoningen zoeken we de samenwerking met een investeringspartij. Een kans voor de Zaanstreek, de bewoners en de investeringspartij!

Missie en visie

Ecohof Noorderveer wil de meer stedelijke variant van een ecodorp zijn. Een wooninitiatief gericht op ongeveer 26 huishoudens; bewoners met een grote mate van diversiteit. De kernwaarden waar we samen voor staan zijn samengevat: duurzaam samen en samen duurzaam. 

Duurzaam

Bewust leven, zuinig omgaan met natuurlijke hulpbronnen, minder belasting voor de aarde.

Circulair

Hergebruik en gebruik van natuurlijke materialen, circulaire bouwtechnieken, duurzame energievoorzieningen, bewust watergebruik.

Diversiteit

Circa 26 woningen: koop en huur, mix van jong, oud, gezin en alleenstaand.

Partners

We werken samen met bedrijven, overheden en organisaties. Gemeente Zaanstad is zeer enthousiast!

Partners

STAcHE

Verwachtingen voor toekomstige bewoners

Enthousiast? Op zoek naar een woonvorm waarbinnen circulariteit, duurzaamheid en ‘omzien naar elkaar’ verbindende thema’s zijn. Er zijn mogelijkheden voor het bouwen van een eigen wooneenheid, in meer of mindere mate geheel met je eigen handen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

MAIL ONS

Mails ons voor vragen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.